Tekniikkasukellusjaos

Tekniikkasukelluksella tarkoitetaan tavanomaista harrastesukellusta vaativampaa sukellusta olosuhteissa, joissa ei ole mahdollisuutta nousta suoraan pintaan kuten luolassa tai hylyn sisällä. Tekniikkasukellusta ovat myös sukellukset, joiden aikana käytetään useampaa kuin yhtä hengityskaasua sekä suljetun kierron laitteella (rebreather) tehtävät sukellukset.

Nokian Urheilusukeltajien tekniikkasukellusjaos on perustettu vuonna 2017. Jaoksen tavoitteena on mahdollistaa tarvittavien kaasujen ja niihin liittyvän kaluston käyttö sekä tekniikkauskelluksen harrastaminen jäsenillemme. Jaos järjestää sukellustapahtumia, koulutusta sekä esim. pesuiltoja, jolloin huolletaan omia varusteita sekä päästään keskustelemaan sukeltamisesta samanhenkisten ihmisten kanssa. Tapahtumat ovat avoimia kaikille seuran jäsenille, ainoastaan kohteiden vaativuus saattaa rajoittaa osallistumista.

Kaasujen saamiseksi tulee olla jäsenmaksu sekä tekniikkasukeltajan kalustomaksu maksettuna sekä luokitus kyseisten kaasujen käyttöön.
Kaasujen tekeminen on mahdollista joko jatkuvan virtauksen menetelmällä (max 40% nitrox tai */35% Trimix) tai osapainetäyttönä.

Kaasujen Hinta jäsenille:

Kaasu Hinta
Happi 0,006€ / Litra
Helium 0,045€ / Litra
Argon 0,015€ / Litra

Kaasujen Hinta ulkopuolisille:

Kaasu Hinta
Happi 0,01€ / Litra
Helium 0,065€ / Litra
Argon 0,02€ / Litra